Satoshi Radio #128

DNB-registraties druppelen binnen, bullish Bitcoin-signalen, en de Mayer Multiple uitgelegd

Aflevering 128 van Satoshi Radio is bullish van begin tot eind, en Christiaan Jimmink van Bitcoin Meester was erbij. We spraken over DNB-registraties en de gevolgen voor de sector, véél bullish signalen, Erdogan en de Satoshi Radio-partyboot?!

PodcastBitcoin

DNB-registraties druppelen binnen, bullish Bitcoin-signalen, en de Mayer Multiple uitgelegd
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 128 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • 00:00:00 - Opening van de show
 • 00:08:30 - The Bull has Begun his Run
 • 00:27:06 - Hoe merkt Bitcoin Meester dat de bullrun is begonnen?
 • 00:29:10 - De kluis van Grayscale puilt uit, meer dan 10 miljard assets under management
 • 00:33:55 - Tom Fitzpatrick (Citi Bank Managing Director): BTC naar $318k in dec. 2021
 • 00:39:42 - Satoshi Radio-partyboot
 • 00:46:16 - Cred failliet (en het gevaar van fractioneel bankieren)
 • 00:47:38 - Erdogan vervangt centrale bankpresident en minister van financiën
 • 00:49:40 - Hope.com & Maisie Williams
 • 00:52:50 - Nieuwe bullmarkt en entitlement culture
 • 00:54:30 - Bitcoin Meester en de DNB-registratie
 • 01:40:00 - Marktupdate

Bullish signalen

Precies drie weken geleden zeiden we het al: The Bull has Begun his Run. En hoe.

Bitcoin is weer op weg naar het hoogste punt ooit en de afgelopen week is dat in sneltreinvaart gegaan, met stijgingen van tussen de 500 en 1000 dollar per dag. We lopen al een tijdje mee in deze industrie en na jaren laagtij is het weer bijzonder om een koers van rond de 18.000 dollar per bitcoin op te teller te zien staan.

De vraag die op iedereens lippen brandt: waar gaat het naartoe? Dat antwoord hebben wij natuurlijk niet niet, maar we kunnen wel schetsen waar het bullish sentiment uit bestaat. Luister maar!

Satoshi Radio-partyboot

Afgelopen week kon Bart zijn ogen niet geloven. Tijdens zijn dagelijkse wandeling langs de Rotterdamse kade zag hij een boot voorbijvaren met afmetingen die voor hem tot dan toe ongekend waren. Zó indrukwekkend dat het de boot 10 minuten podcasttijd heeft opgeleverd. Waarom? Dat hoor je hier.

DreAMBoat, Superyacht
De DreAMBoat, een 90 meter lange luxejacht, per vandaag beter bekend als de Satoshi Radio-partyboot (totdat we wakker worden, bron)

Noodgreep van Erdogan

De Turkse lira verliest rap zijn waarde. Dit jaar alleen al kelderde de munt 30 procent ten opzichte van de dollar. En wat doe je dan? Als je Erdogan heet, verruil je simpelweg twee topfunctionarissen: de president van de centrale bank en de minister van Financiën. Je moet immers ergens de schuld neerleggen.

Wat hier aan de hand is? We lichten de gebeurtenissen hier kort toe.

DNB-registraties druppelen binnen

Nog twee dagen en dan moeten bedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn met aan cryptovaluta gerelateerde diensten geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank. Op dit moment zijn dat er tien en een veelvoud daarvan is nog in de running. En dat is spannend, want als het niet lukt om de registratie optijd te voltooien, moet een bedrijf alle activiteiten staken. Kortom, het lot van organisaties, medewerkers en klanten staat op het spel.

Bitcoin Meester is één van tien gelukkigen met een registratie op zak. “Dat was een grote opluchting”, meldt Christiaan Jimmink, Vriend van de Show en vandaag onze gast. Met hem spraken we uitgebreid over de procedure, de regels, de impact voor de sector en waar hij samen met zijn collega’s bij Bitcoin Meester naar vooruit kijkt.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 129!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.