Satoshi Radio #127

De toekomst van de podcast, lenen op Lightning en het nut van overmoed

In aflevering 127 van Satoshi Radio praten we uitgebreid over ontwikkelingen achter de schermen van Bitcoin’s Lightning Network. Verder komen miljardair Druckenmiller, overmoedige ondernemers, en het duo Naval & Ferris langs. Luisteren dus!

PodcastBitcoin

De toekomst van de podcast, lenen op Lightning en het nut van overmoed
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 127 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Lightning Pool

Begin november zag Lightning Pool het licht. Achter die naam gaat een zogeheten non-custodial marketplace schuil. Een marktplaats waarop beheerders van een Lightning-node betaalkanalen kunnen aan- en verkopen. Waarom? Niet alleen omdat het een nieuwe manier is om rente te ontvangen over bitcoins die vaststaan in betaalkanalen. Ook de onboarding van nieuwe Lightning-gebruikers wordt er gebruiksvriendelijker van.

Meer weten? Hier hoor je er meer over.

Podcasting 2.0

Onlangs kondigde Sphinx.Chat een samenwerking aan met Adam Curry, ook bekend als de father of podcasting, of Podfather. Luisteraars kunnen zijn podcast nu ondersteunen met een stroom van kleine betalingen tijdens het luisteren; streaming payments via Bitcoin’s Lightning Network. Denk aan 100 sats per minuut of een kleine donatie voor een sectie in de podcast die er tussenuit springt. Het doel van Adam is dat podcasting zijn decentrale karakter behoudt, te midden van de techreuzen die ook deze markt aan het opslokken zijn.

Verder luisteren over deze toffe ontwikkeling kan hier.

DNB-registraties druppelen binnen

Aanbieders van cryptodiensten die actief zijn in Nederland hebben officieel nog een dag of 8 om geregistreerd te geraken bij toezichthouder De Nederlandsche Bank. Op het moment van schrijven zijn er 6 partijen die een registratie hebben bemachtigd: Litebit, AMDAX, Bitvavo, BLOX, Coinmerce en AnycoinDirect.

Wat hebben ze daar voor moeten doen? Is er iets veranderd in de manier waarop ze hun diensten aanbieden? En wat gebeurt er met bedrijven die na de overgangsperiode, die afloopt op 21 november, nog niet geregistreerd zijn? Hier gaan we in op deze vragen.

Overmoedige ondernemers

Wist je dat in Nederland 50 procent van alle nieuwe ondernemingen binnen 5 jaar na oprichting niet meer bestaat? Ze zijn gefaald, mislukt, failliet. Is dat een probleem? Nee, betoogt Taleb, want zonder al dit falen zouden er ook geen successen geboekt kunnen worden. Anders gezegd: ondernemers zijn nodig en dan het liefst met enige overmoed en blindheid voor de risico’s.

Luister je mee, maximalist?

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 128!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.