Satoshi Radio #124

13.000 Dollar, Paypal stormt binnen en Taproot komt eraan

In aflevering 124 van Satoshi Radio hebben we het over Paypal, waar Amerikanen met een druk op de knop hun eerst sats kunnen kopen. We bespreken de dominantie van Tether, de spoedige komst van Taproot en... bitcoin boven de $13.000!

PodcastBitcoin

13.000 Dollar, Paypal stormt binnen en Taproot komt eraan
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

First things first. Aflevering 124 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 00:00:00 - Opening van de show
  • 00:10:45 - Donaties
  • 00:25:30 - Paypal stapt in Bitcoin (en Ethereum, BCH en LTC)
  • 00:55:10 - Coinbase to Sponsor 2 Bitcoin Core Developers With New Grant Program
  • 00:58:05 - Tether Still Dominates Stablecoins, but USDC and Dai Are Winning DeFi
  • 01:05:35 - Taproot Has Been Merged Into Bitcoin Core: Here’s What That Means
  • 01:12:15 - Marktupdate

Paypal stapt in bitcoin

Dat de Amerikaanse betaal-app Square bitcoinvriendelijk was, dat wisten we al. Ceo Jack Dorsey is overtuigd bitcoiner en kondigde twee weken geleden aan $50 miljoen aan bitcoin op de balans te zetten. Maar Paypal is een heel ander hoofdstuk.

Paypal is de grootste Amerikaanse online betaalmethode, met in kwartaal 2 van dit jaar bijna 4 miljard transacties en 221,7 miljard aan transactievolume. Amerikaanse Paypalgebruikers kunnen bitcoin (en een paar andere crypto's) kopen en verkopen. Wat je er nog meer mee kan? Wat de toekomstplannen zijn? Luister hier!

Tether nog steeds de grootste

We hebben het al heel vaak gehad over Tether. Over de mysterieuze verbinding met Bitfinex en de grote vraag of ze wel voor elke USDT een echte dollar in kas hebben. Ondanks alle speculatie en onrust is Tether nog steeds de grootste - en met grote afstand. Van de decentrale cryptodollars is DAI de grootste. We praten over de twee winnaars in hun klasse, en wat de mogelijke oorzaken zijn van de sterke groei dit jaar.

Marktupdate

De laatste maanden was de marktupdate vaak niet erg opwindend: 'ongeveer zoiets als vorige week'. Sterker nog: goud, zilver, aandelenindexen en olie waren volatieler! Deze week is het anders. Bitcoin ging tijdens de opname live door de $13.000 heen, het hoogste punt dit jaar. En dat uit eigen beweging, zonder dat andere asset classes sterk bewogen!

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 125!

 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.