Satoshi Radio #122

De wondere wereld van Decentralized Finance

DeFi, Defi, DeFi. Wat moeten we toch met je? Ben je een hype of écht revolutionair? In aflevering 122 van Satoshi Radio praten we erover met Balder Bomans van Maven11. Daarnaast bespreken we Square’s investering in Bitcoin en de raid van BitMEX.

PodcastBitcoin

De wondere wereld van Decentralized Finance
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 122 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 00:00:00 - Opening van de show
  • 00:05:40 - Donaties
  • 00:13:20 - Vraag van KvO: hoe komen wijzigingen in bitcoin?
  • 00:34:37 - Rabobank biedt als eerste in Nederland bankrekening voor tokens
  • 00:45:00 - Eerste crypto-ondernemer toegelaten tot register DNB
  • 00:46:55 - Crypto Trading Platform BitMEX ‘Attempted to Evade’ US Regulations
  • 00:53:30 - Square, Inc. Invests $50 million in Bitcoin
  • 01:03:40 - McAfee enzo
  • 01:07:30 - DeFi en dat soort dingen

Hoe komen wijzigingen in Bitcoin?

We starten de uitzending met deze sterke vraag van een luisteraar. Hoe wordt eigenlijk bepaald welke wijzigingen wel of niet in Bitcoin terechtkomen? Zitten daar risico’s aan verbonden? Wie zwaaien er eigenlijk met de scepter over de allesbepalende code? Hou je vast, want we nemen meer dan een half uur om deze vragen te beantwoorden.

Aanklacht tegen BitMEX

De Amerikaanse FBI en CFTC hebben hun pijlen gericht op de grootste beurs voor bitcoinderivaten: BitMEX. Volgens hen zijn Amerikanen bediend zonder over de juiste papieren te beschikken. Het resultaat is een civiele procedure tegen het bedrijf en een strafrechtelijke procedure tegen de bestuurders. Wil je meer weten over deze thriller? Hier hoor je meer.

Betaalbedrijf Square koopt Bitcoin

Jack Dorsey’s Square heeft voor $50 miljoen aan bitcoins gekocht. De investering vertegenwoordigt ongeveer 1 procent van de totale activa van Square. Daarmee volgt Square het voorbeeld van MicroStrategy, die eerder deze maand de al forse voorraad bitcoins nog eens aanvulde. We praten uitgebreid over de impact van deze trend.

Decentralized Finance

In deze aflevering schoof sponsor en vriend van de show Balder Bomans (Maven 11 Capital) aan om met ons in het diepe te duiken in de wereld van DeFi. We starten met een korte introductie en vervolgen de zoektocht naar het antwoord op onze onderzoeksvraag: is het nou een hype of zit er onder het oppervlak van het prijzencasino écht iets revolutionairs? Het werd een boeiend gesprek!

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Bert Slagter en Peter Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 123!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.