BNR Digitaal: bitcoin en decentralized finance

De sterke opmars van decentralized finance trekt de aandacht. In het radioprogramma BNR Digitaal sprak ik met Herbert Blankesteijn over decentralisatie, bitcoin en DeFi.

Radio

BNR Digitaal: bitcoin en decentralized finance
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Twee weken geleden was ik te gast in de BNR Cryptocast, waar we het ruim een uur over decentralized finance hebben gehad. We begonnen met een vergezicht en hebben daarna een aardig begin gemaakt met de techniek en werking van DeFi. Het ging behoorlijk snel, en de termen vlogen je soms om de oren. Prima voor een podcast, maar niet voor nationale radio.

Ik vond het daarom erg leuk om gisteren in BNR Digitaal een inleiding te mogen geven op decentralized finance. En om decentralisatie uit te leggen, begonnen we bij bitcoin en de bijzondere eigenschappen die bitcoin heeft door decentralisatie.

Je kunt het gesprek hier terugluisteren, vanaf ongeveer 11:00.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.