NPO Radio 1: bitcoin boven 10.000 euro
Veel bitcoiners kijken hoofdzakelijk naar de bitcoinkoers in dollars. Dat is handig omdat de rest van de wereld dat ook doet. Met name voor technische analyse is het belangrijk om aan te sluiten bij het meest gebruikte perspectief in de markt. Dat is waar anderen hun analyse op maken.
Misschien denk je dat dit toch niet heel veel uit zou moeten maken, het is een kwestie van omrekenen met een wisselkoers die toch vrij stabiel is? Op veel dagen is dat zo, en beweegt de dollar/euro-koers binnen een half cent. Maar over periodes van maanden kan er flink verschil in zitten. Voor 1 euro kreeg je op 15 februari 2018 nog 1,25 dollar, en precies een jaar later nog 1,10 dollar.
Op de kaart hieronder zie je onderin de koers van de euro in dollars. Op dit moment krijg je voor een euro bijna 1,20 dollar, en dat is vrij hoog. Anders gezegd, de euro is vrij sterk ten opzichte van de dollar, of de dollar is vrij zwak ten opzichte van de euro.
Dat is gunstig voor Nederlanders die spullen willen kopen die ze moeten afrekenen in dollars, zoals software uit de VS. Maar voor bitcoiners die denken in de dollarkoers is het minder gunstig. Toen de dollar heel sterk was, in februari dit jaar, schreven we daar een mooi stuk over.
In de kaart hieronder zie je ook de bitcoinkoers in euro's. Ik heb een stevige blauwe lijn getrokken op 10.000 euro, en zoals je kunt zien is dat de koers waar we de afgelopen twee weken zo'n beetje omheen cirkelen.
NPO Radio 1
Dat is niet alleen ons opgevallen, ook allerlei algemene media hebben hier aandacht aan besteed. Op 6 augustus mocht Bert naar aanleiding hiervan op NPO Radio 1 vertellen waarom bitcoin eigenlijk in trek is bij beleggers. Zie de tweet hieronder om terug te luisteren (of kijken).
Het was een mooi, geïnteresseerd gesprek over de redenen waarom mensen in bitcoin investeren en hoe het samenhangt met goud, zilver en de crisis.
Gisteren sprak @bslagter over #Bitcoin in het @NPORadio1 programma @LangsdeLijnEO. Waarom is de prijs zo gestegen? Wat is er aantrekkelijk aan? Hoe ziet de toekomst van de munt eruit?
— LekkerCryptisch (@lekkercryptisch) August 7, 2020
Luister het fragment terug vanaf 03:00 ⬇️https://t.co/3o1x1cg04W
Niet alleen op de radio was er aandacht. Alleen vandaag al een bericht op nu.nl en een grafiek in het Financieele Dagblad. En allemaal zonder cynische grapjes over tulpenbollen, piramides en bubbels!
Iedereen heeft een mening
Onder de noemer Opinie
schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm.
We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om
te delen, duiden en ondertitelen.