Satoshi Radio #110

Beerput bij Wirecard, mislukte Twitter-hack en Bitcoin-economie in El Salvador

Plots wilden Elon Musk, Barack Obama en Bill Gates bitcoins uitdelen. Klinkt te mooi om waar te zijn? In aflevering 110 van Satoshi Radio praten we over de mislukte Twitter-hack, El Salvador, de beerput bij Wirecard en meer.

PodcastBitcoin

Beerput bij Wirecard, mislukte Twitter-hack en Bitcoin-economie in El Salvador
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 110 van Satoshi Radio is te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • 00:00:00 - Opening van de show
 • 00:07:30 - Moeten we het hebben over oracles en Chainlink?
 • 00:13:30 - In het kort
 • 00:13:30 - Coinbase Analytics
 • 00:18:15 - Het Gap Limit probleem
 • 00:23:20 - Vergrendelen van bitcoin
 • 00:25:30 - “Van bitcoins ontvangen of verzenden naar bitcoins vergrendelen”
 • 00:27:50 - Wirecard handel met voorkennis
 • 00:29:05 - Invallen bij Duitse antiwitwasdienst
 • 00:30:45 - Inleiding Twitter-hack
 • 00:55:00 - Implicaties van de hack
 • 01:07:00 - Bitcoin-economie in El Salvador
 • 01:14:45 - Marktupdate

Coinbase en de Secret Service

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat de Amerikaanse Secret Service gebruik gaat maken van de blockchain analytics-software van Coinbase. Aan het vierjarige contract verdient Coinbase een kleine 200.000 dollar. Is het wenselijk dat een cryptocurrency broker op deze manier met dergelijke overheidsinstanties samenwerkt? We gebruiken uitspraken van Coinbase-baas Brian Armstrong en Kraken-baas Jesse Powell als input voor een korte discussie.

Luister op YouTube.

Twitter gehackt

TwitterHet kan je haast niet ontgaan zijn dat Twitter gehackt is. De hackers hebben via meedere accounts van bekende mensen of grote bedrijven tweets verstuurd waarin ze vragen om bitcoin. ‘Elke bitcoin die je stuurt krijg je dubbel terug’, zegt men dan. Lariekoek, natuurlijk. We vragen ons af hoe deze hack heeft kunnen plaatsvinden, waarom de hackers voor Bitcoin hebben gekozen en welke implicaties dit heeft voor de manier waarop we gebruik maken van platformen als Twitter.

Luister op YouTube, of lees verder op LekkerCryptisch.

Vergrendeld

Onlangs kreeg Bert een ingeving terwijl hij naar aflevering 190 van Stephan Livera’s podcast aan het luisteren was. Het betrof de manier waarop we praten over het versturen en ontvangen van bitcoin. Bert komt met een alternatief die volgens hem én goed te volgen is én beter beschrijft wat er onder de bitcoin-motorkap gebeurt.

Luister op YouTube.

Weg met de dollar

Bitcoin, DollarEl Zonte, een dorpje met 3.000 inwoners aan de kust van El Salvador. Op het eerste gezicht eenvoudig en ietwat gedateerd, maar dat blijkt een façade: hier wordt de dollar gestaag vervangen door Bitcoin.

Luister verder op YouTube, of lees verder op LekkerCryptisch.

De knaller die gaat komen?

Zoals gebruikelijk sluit Bert de show af met een blik op de koers van Bitcoin. Sinds eind mei zitten we in een patroon waar doorgaans met redelijk wat kracht naar boven wordt uitgebroken. Wanneer dat gaat gebeuren? Bert heeft er een mening over. Luister ernaar op YouTube.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Bert Slagter en Peter Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Binnenkort meer in aflevering 111!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.