Satoshi Radio #109

IRS maakt zich zorgen om Bitcoin en staat de wereld van DeFi op ontploffen?

Bitcoins privacy-features worden beter. In aflevering 109 van Satoshi Radio praten we over de gevolgen daarvan op toezichthouders en opsporingsdiensten, zoals de Amerikaanse fiscus. Daarna nemen we een diepe duik in de DeFi-wereld. Wat gebeurt daar allemaal?

PodcastBitcoin

IRS maakt zich zorgen om Bitcoin en staat de wereld van DeFi op ontploffen?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 109 van Satoshi Radio is te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Politie leest mee

De Nederlandse en Franse politie hebben twee maanden meegelezen met versleutelde berichten van ‘cryptotelefoons’ die werden gebruikt door criminelen. Het gaat om telefoons van het bedrijf EncroChat, dat Android-telefoons met OTR versleutelde communicatie aanbood. Hoe ze dat hebben gedaan? Naar het antwoord luisteren kost je minder dan 4 minuten.

Luister op YouTube.

Zorgen om Bitcoins privacy-features

Privacy, SecurityRond privacy wordt in de wereld van cryptovaluta flink aan de weg getimmerd. Voor de gebruiker zijn het doorgaans aangename vernieuwingen, maar voor toezichthouders ligt dat ingewikkelder. De Amerikaanse belastingdienst komt daarom met een oproep: ‘help ons om zicht en grip te krijgen op de op privacy gerichte munten, protocollen en features’.

Luister op YouTube, of lees verder op LekkerCryptisch.

Schnorr-signatures en Taproot

De termen Schnorr en Taproot heb je vast weleens gehoord. Misschien ook wel dat het iets met privacy te maken heeft. Maar hoe? We leggen het je uit in een tour langs verschillende soorten Bitcoin-transacties. Van de eerste ‘Pay-to-PubKey Hash’-transacties, met Pay-to-Script Hash en SegWit als tussenstation, naar Schnorr en Taproot.

Luister op YouTube, of lees verder op LekkerCryptisch.

DeFi in de hoogste versnelling

Steeds meer mensen steken tijd, energie en geld in de wereld van decentralized finance. ‘Het voelt als de eerste dagen van de ICO-explosie’, zegt men. Wat er aan de hand is? We nemen je mee in de wereld van DeFi.

Luister op YouTube, of lees verder op LekkerCryptisch.

Bitcoin klaar om uit te breken?

Zoals gebruikelijk sluit Bert de show af met een blik op de koers van Bitcoin. Hij ziet een zogeheten bull flag, een patroon waaruit de koers relatief vaak naar boven uitbreekt. Waar je op moet letten? Luister op YouTube.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Bert Slagter en Peter Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Binnenkort meer in aflevering 110!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.