Cafe Weltschmerz: Bitcoin op de pijnbank

Gaat quantum computing bitcoin slopen? Zal een AI ooit bitcoin minen? Waarom gaat in het stock-to-flow model de prijs telkens x10? Is er naast bitcoin plaats voor andere cryptovaluta? Zomaar wat van de boeiende kijkersvragen die we beantwoorden.

Podcast

Cafe Weltschmerz: Bitcoin op de pijnbank
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Op 17 mei publiceerden we onze eerste video bij Cafe Weltschmerz. De aanleiding was de halving, en we spraken daar over de fundamenten van bitcoin en geld. Ook riepen we kijkers op om vragen in te sturen, het liefst moeilijke.

En dat is gelukt. We hebben een aantal vragen geselecteerd die bitcoin op de pijnbank leggen, en een aantal van de nog kwetsbare of onzekere ingrediƫnten blootleggen, zoals:

  • Wat is het gevaar van quantum computing voor bitcoin? We gaan in op de veiligheid van de private key en mining.
  • Is er een procedure van terugbetaling of annulering mogelijk, bijvoorbeeld bij oplichting? We gaan o.a. in op Bitcoin Vaults.
  • Zal een kunstmatige intelligentie ooit bitcoins gaan minen? Antwoord: ja en nee.
  • Wat zou de rol kunnen zijn van andere cryptovaluta naast bitcoin? Antwoord: ja en nee.
  • Waarom drukken we de koers van bitcoin eigenlijk nog uit in fiatgeld?

Een mooie mix van nuance en scherpte, en voor kijkers van divers allooi interessant!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.