BNR De Technoloog podcast over complexiteit en onzekerheid

In de BNR podcast De Technoloog spreek ik met Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg over complexiteit en beslissen in onzekerheid. Aan de hand van de coronacrisis bekijken we naar keuzes maken met slecht zicht. Met een flink snufje Taleb!

Podcast

BNR De Technoloog podcast over complexiteit en onzekerheid
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In een mooi gesprek verkennen we alle uithoeken van het beslissen en handelen in onzekerheid. Wat moet je nu doen als je kennis onvolledig is, als bewijs elkaar tegen spreekt en je zicht vertroebeld is? Wat doe je als je moet kiezen uit twee kwaden?

In de coronacrisis worden we geplaagd door vele dillema's en een overweldigend gebrek aan zekerheid. Een goede case om over te redeneren. Ook bruikbaar voor andere complexe systemen zoals de wereldeconomie en financiële markten!

Voor links naar plekken om 'm te luisteren, check de BNR-website.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.