Hup Bitcoin podcast van bitcoinmagazine.nl

Enkele uren voor de halving spreek ik met Wessel Simons van bitcoinmagazine.nl in de Hup Bitcoin podcast. Over de halving natuurlijk, maar over nog zoveel meer. De adoption curve, het S2FX-model en waarom prijs wel belangrijk is.

Podcast

Hup Bitcoin podcast van bitcoinmagazine.nl
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Eens in de vier jaar halveert de block subsidy van bitcoin: de halving. We schreven daar een serie over, met deze uitleg van de halving als eerste artikel. Op maandag 11 mei 2020, enkele uren voor de halving, sprak ik met Wessel Simons over de vele betekenissen van de bitcoin halving.

We hadden het over de beveiliging van het netwerk, de dynamiek onder miners en de adoptie-curve, waar de weg gebaand wordt door de innovators, en uiteindelijk de majority ermee moet kunnen werken. Welke obstakels liggen daar nog tussen?

Op bitcoinmagazine staat een uitgebreidere samenvatting van de podcast, en links naar alle plekken waar je 'm kunt bekijken of beluisteren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.