Bitcoin

De eerste decentrale cryptovaluta, in het leven gebracht door Satoshi Nakamoto in 2009. Bitcoins worden gemaakt via een proces dat bekend staat als bitcoin mining.

Bitcoin Maximalism

Een handelsstrategie met als doel om het aantal bitcoins te maximaliseren. Je koopt altcoins met bitcoins om ze later voor meer bitcoins te verkopen. Het gaat dus om te stijging in bitcoin, en niet in dollars of euro's. Voor sommigen een levensovertuiging, ze noemen zich maximalists.

Lightning network

Een netwerk waarmee transacties kunnen worden gedaan buiten de blockchain om. Deze transacties zijn snel en goedkoop, zonder dat de veiligheid die de blockchain biedt wordt opgegeven.

Satoshi Nakamoto

De maker van Bitcoin. Een pseudonym voor een onbekend persoon of groep van personen.

Sats

De kleinste eenheid waarin bitcoin verhandeld wordt is de satoshi. Het is 1/100.000.000-ste van een bitcoin, oftewel 0.00000001 BTC. Kleine altcoins worden vaak geprijsd in sats.

SegWit

Een wijziging in de code van bitcoin die zorgt voor meer veiligheid en meer capaciteit. Een voorwaarde voor het lightning network.

Silk road

Grote (zwarte) marktplaats voor de verkoop van vuurwapens, drugs, en andere illegale producten. Inmiddels is het door de FBI buiten werking gesteld. Is in het cryptonieuws langsgekomen, omdat de FBI geconfisceerde Bitcoin geveild heeft.