Een goed instapmoment in een bullmarket

Wanneer komt er weer een goed instapmoment? Die vraag krijgen we bijna dagelijks, zeker als de koers een stukje daalt zoals de afgelopen dagen tot iets onder de $8000. De korte samenvatting? Let op de EMA's.

Bitcoin

Een goed instapmoment in een bullmarket
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Bitcoin daalde in twee dagen ruim $1000 tot iets onder de $8000. De euforische stemming maakt plaats voor realisme. Want ook in een bull market worden periodes van stijging afgewisseld met periodes van daling.

Het kenmerkende van een bull market is dat de bodems steeds hoger liggen, en de toppen ook. Met die hogere bodems wordt getest of een koers die eerst weerstand was, nu steun is geworden.

Eigenlijk is er sinds we de $3350 aantikten op 8 februari geen fatsoenlijke retracement meer geweest. Wanneer komt dat dal, en hoe diep wordt die?

Als je kijkt naar eerdere bull markets van Bitcoin, dan zien we dat de verschillende EMA's op de dagkaart interessant punten markeren.

De koers ligt het grootste deel van de tijd boven de 50-, 100- en 200-daagse EMA's. De 50-daagse EMA wordt wat vaker geraakt dan de 100- en 200-daagse EMA. Logisch, want in een bull market is de koers aan het stijgen, en ligt dus boven het gemiddelde van de periode ervoor.

De 50-daagse EMA wordt regelmatig geraakt, en kun je zien als een interessant koopmoment.

De 100-daagse EMA wordt wat minder vaak geraakt, en is een beter maar risicovoller koopmoment, omdat je 'm makkelijker kunt missen.

De 200-daagse EMA wordt maar zelden geraakt, en vaak alleen met een wick. Dat is een interessante om stop losses mee te bepalen.

Hoe zit dat dan nu?

De 50-daagse EMA ligt op dit moment rond de $7000. In dezelfde regio op $6812 ligt ook het 0.382 fibonacci-niveau van de stijging van $3128 naar $9090.

De 100-daagse EMA ligt rond de $6100, waar ook het 0.5 fibonacci-niveau ligt.

De 200-daagse EMA ligt rond de $5500, waar ook het 0.618 fibonacci-niveau ligt.

Of we nu een retracement krijgen, en tot waar die komt, dat weet natuurlijk niemand. Maar dit zijn wel de niveau's waar wij naar kijken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.